Korfu Stad flygplats: Korfu internationella flygplats (CFU)

Korfu internationella flygplats

Det officiella namnet på Korfu flygplats är Ioannis Kapodistrias internationella flygplats, men den kallas oftast för Korfu flygplats eller Kerkyra flygplats. Flygplatsen ligger ungefär tre kilometer söder om Korfu stad. På sommaren är flygplatsen mycket trafikerad på grund av de många charterflygningarna, särskilt på måndagar och fredagar. Terminalbyggnaden är för liten för att ta emot det stora antalet människor. Det är inte ovanligt att avresande passagerare måste vänta utanför byggnaden.

Adress

I. Kapodistrias Airport
69100 Kerkyra
Greece

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: CFU
ICAO flygplatskod: LGKR

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inga tåg på Korfu.

Bil och buss

Det finns bara en väg från flygplatsen till staden Korfu.

Bredvid ankomsthallen finns det en busshållplats varifrån det avgår bussar till bussterminalen i Korfu stad och Platia Y Theotoki, vilket också kallas San Roccoplein. Bussar avgår från stationen till många destinationer på Korfu.

De flesta bussar som syns på flygplatsen hyrs av researrangörer. De flesta resor som bokas till Korfu inkluderar transport från flygplatsen till hotellet.

Biluthyrning på Korfu flygplats

I ankomsthallen finns det diskar för biluthyrningsföretag som inkluderar de internationella firmorna: Budget, Hertz och Europcar. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen. Det är tillrådigt att komma överens med föraren om ett pris innan man sätter sig i taxin. Det normala priset för en resa till semesteranläggningarna på Korfus nordöstra kust kostar omkring 30 €. Att åka till Korfu stad kostar cirka 10 €.

Flygplatsparkering

Det finns inte tillräckligt många parkeringsplatser på Korfu, totalt cirka 120. Man får parkera på platser som inte är officiellt tillåtna, såvida man inte hindrar trafiken. Men man måste vara uppmärksam på att det cirkulerar många stora turistbussar i området.

Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen, men det är nära till Korfu stad. Dessutom finns det ett oräkneligt antal hotell och semesteranläggningar över hela ön, främst på dess nordostliga kust. Särskilt yngre människor brukar bege sig till Kavos i sydväst.

Ett hotell för affärsresande i staden Korfu är Corfu Palace Hotel (tel: +30(0)2661 031749). För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Korfu flygplats är en liten flygplats med begränsade faciliteter. Det finns ett fåtal snackbarer och caféer och även några affärer, men priserna är höga.

Bagage

De dagar (måndagar och fredagar) under högsäsongen (juli och augusti) då det landar många plan på flygplatsen måste man vänta en timme eller längre för att resväskorna ska komma ut på bagagebandet. Det finns inga möjligheter till bagageförvaring. För borttappade och upphittade föremål kan man vända sig till informationsdisken.

Information

Det finns en informationsdisk i ankomsthallen. De olika flygbolagens diskar är endast öppna före och efter en flygning.

Business

Det finns inga faciliteter för affärsresande. Faciliteter för möten, konferenser och andra tjänster för affärsresande finns på Corfu Palace Hotel (se Hotell).

Handikappade

Det finns ett fåtal faciliteter för handikappade, så som anpassade toaletter och reserverade parkeringsplatser.

Andra tjänster

Det finns bankomater, ett växelkontor och en bank. Det finns också ett litet postkontor.

Kontakt

Kontakt

Adress

Korfu internationella flygplats
I. Kapodistrias Airport
69100 Kerkyra
Grekland

Telefon, fax, e-post

Telefon: +30(0)26610 39040
Fax: +30(0)26610 45829

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: CFU
ICAO flygplatskod: LGKR

Webbsidor