Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till Cork flygplats. Det går tåg till alla viktiga destinationer på Irland från stationen Kent i Cork. Detta är också huvudstationen för Corks stadståg.

Bil och buss

Flygplatsen ligger sex kilometer söder om Corks centrum vid slutet av motorväg N27. Motorvägen går längre söderut via R600 till Kinsale.

En gång i halvtimmen avgår det en Skylink flygbuss till Cork. Denna buss går till alla större hotell. Det finns även stadsbussar som går från flygplatsen till Cork. Restiden är ungefär 25 minuter.

Biluthyrning på Cork flygplats

I ankomsthallen har flera biluthyrningsföretag diskar, inklusive: Avis, Budget, Hertz, Europcar, Irish Car Rentals, Alamo, National och Thrifty. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxi finns utanför ankomsthallen. En resa till centrum av Cork kostar ungefär 15 €.

Flygplatsparkering

Precis bredvid den nya terminalen finns det ett parkeringsgarage för korttidsparkering. En timme kostar 2 € och sex timmar kostar 7,50 €. Det finns två parkeringsplatser för långtidsparkering. Tre dagar kostar 17 € och 15 dagar kostar 60 €. Elektroniska tavlor visar var det finns lediga parkeringsplatser. Den som använder parkeringsfaciliteterna regelbundet har rätt till lägre avgifter.