Transport

Lokaltransport

Tåg

Dublin flygplats har ingen tågförbindelse. Det finns avancerade planer på att ansluta flygplatsen till Dublin genom en tunnelbaneförbindelse. Den som vill resa vidare med tåg från Dublin kan ta buss 748, som drivs av Dublin Bus, till stationerna Heuston och Connolly.

Bil och buss

Flygplatsen är mycket enkel att nå. Den ligger precis bredvid motorväg M1 och utfarten leder till Dublins ringväg. (M50).

Det finns många bussförbindelser mellan Dublin flygplats och olika destinationer på Irland. AirCoach och Dublin Bus har resor till Dublin för 7 €, respektive 5 €. AirCoach har förbindelser till orter som ligger längre söderut och norrut. Bus Eireann upprätthåller en fast förbindelse mellan Dublin och Belfast, vilken även stannar vid flygplatsen. JJ Kavanagh har bussförbindelser till orter i söder och Citylink är bussbolaget med linjer till destinationer i väster. Alla bussar avgår från hållplatser som ligger nära ankomsthallens utgång.

Biluthyrning på Dublin flygplats

Bland biluthyrningsföretagen på Dublin flygplats finns Avis, Budget, Europcar, Hertz, Murrays och National. Dessa företag hyr ut bilar på plats, men det finns även åtskilliga diskar vilka tillhör företag genom vilka man kan boka en hyrbil i förväg: Argus, Atlas, Dan Dooley, Hamills, Malone, Sixt och Thrifty. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar stannar framför ankomsthallen. Alla taxibilar har taxameter, men dessa används endast för resor inom det område som kallas Dublin City Taxi Metered Area. Därför måste man förhandla om priset i förväg. En resa till centrum av Dublin kostar ungefär 20 €. Man kan få betala extra för bagage och på kvällar och helger tillämpas tilläggsavgifter.

Lyxbilar med förare kan bokas genom ECL (tel: +353(0)1 842 0249).

Flygplatsparkering

Området framför avgångshallen är endast avsett för att släppa av resenärer. Vägen vid ankomsthallen tillåter inte privata fordon. Bilar utan uppsikt bogseras iväg.

Mittemot terminalen finns ett parkeringshus för korttidsparkering. Avgiften sträcker sig mellan 1,50 € för en halvtimme och 30 € för en hel dag. Området för långtidsparkering ligger på den östra sidan av flygplatsen. Avgiften är 8,50 € per dag. Det finns en speciell buss från parkeringsplatsen till terminalen. För ytterligare information om parkering på Dublin flygplats (tel: +353(0)1 814 4828).

För den upptagne affärsresenären som regelbundet använder Dublin flygplats finns Collinstown bilparkeringsservice för affärsresande. Man lastar av bagaget framför terminalen och en förare parkerar bilen. Kostnaden är 5000 € om året (tel: +353 (0)1 814 4895).