Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen, men det finns bussar som man kan ta till järnvägsstationen i Alghero. Härifrån avgår tåg till olika platser på Sardinien, bland annat Olbia, Sassari och Cagliari.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 1,2 mil norr om Alghero, vid SP44, och 2,6 mil sydväst om Sassari. Från Sassari tar man SS291 till korsningen "Strada dei Due Mari". Där tar man vänster i riktning mot Alghero. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Efter ankomsten av flyg går det en flygbuss till Via Cagliari i Alghero. Två timmar före varje flygs avgång går bussen från Alghero. Ryanair har en egen flygbuss till Cagliari.

I souvenirbutiken i ankomsthallen kan man köpa biljetter till lokalbussarna som avgår från en hållplats ungefär 100 meter från terminalens utgång.

Biluthyrning på Alghero flygplats

I ankomsthallen har följande biluthyrningsföretag diskar: Autonoleggio Pinna, Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, Ruvioli, Sardinya och Thrifty. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxi (tel: +39(0)79 935035) finns utanför ankomsthallen. Alghero ligger precis bredvid flygplatsen. En taxi till Piazza della Mercede i stadens centrum bör inte kosta mer än 15 €.

Flygplatsparkering

Det finns två parkeringsområden: Area A är avsedd för upp till sex timmars parkering och kostar 3 €. På Area G kostar det 2 € att parkera i högst två timmar och 3 € att parkera i högst 4 timmar. För ytterligare information om parkering (tel: +39(0)79 935011).