Alghero flygplats: Alghero flygplats (AHO)

Alghero flygplats

Alghero ligger på nordvästra Sardinien. Flygplatsen används främst av lågprisflygbolaget Ryanair. Andra flygbolag flyger från Olbia flygplats som är belägen på den nordöstra delen av ön. Alghero flygplats kallas även Fertilia flygplats.

Adress

Sogeaal Relazioni con la clientela
Regione Nuraghe Biancu
Aeroporto Alghero Fertilia
07040 Alghero (SS)
Italy

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: AHO
ICAO flygplatskod: LIEA

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen, men det finns bussar som man kan ta till järnvägsstationen i Alghero. Härifrån avgår tåg till olika platser på Sardinien, bland annat Olbia, Sassari och Cagliari.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 1,2 mil norr om Alghero, vid SP44, och 2,6 mil sydväst om Sassari. Från Sassari tar man SS291 till korsningen "Strada dei Due Mari". Där tar man vänster i riktning mot Alghero. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Efter ankomsten av flyg går det en flygbuss till Via Cagliari i Alghero. Två timmar före varje flygs avgång går bussen från Alghero. Ryanair har en egen flygbuss till Cagliari.

I souvenirbutiken i ankomsthallen kan man köpa biljetter till lokalbussarna som avgår från en hållplats ungefär 100 meter från terminalens utgång.

Biluthyrning på Alghero flygplats

I ankomsthallen har följande biluthyrningsföretag diskar: Autonoleggio Pinna, Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, Ruvioli, Sardinya och Thrifty. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxi (tel: +39(0)79 935035) finns utanför ankomsthallen. Alghero ligger precis bredvid flygplatsen. En taxi till Piazza della Mercede i stadens centrum bör inte kosta mer än 15 €.

Flygplatsparkering

Det finns två parkeringsområden: Area A är avsedd för upp till sex timmars parkering och kostar 3 €. På Area G kostar det 2 € att parkera i högst två timmar och 3 € att parkera i högst 4 timmar. För ytterligare information om parkering (tel: +39(0)79 935011).

Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen, men i Alghero och Sassari finns det ett stort utbud av hotell. De flesta hotell ligger vid stränderna. För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett fåtal butiker på flygplatsen och de har ett begränsat utbud. Det finns lokala produkter att köpa, men de är billigare på andra ställen på Sardinien. Dessutom finns det några få barer.

Bagage

Man kan inte förvara bagage på flygplatsen. För borttappade och upphittade föremål kan man gå till den allmänna informationsdisken (tel: +39 079 935282).

Information

Förutom den allmänna informationsdisken finns det också en turistkiosk i ankomsthallen (tel: +39 079 935124) där man kan få information om sevärdheter, logi och transport på Sardinien.

Business

Alghero flygplats har ett enkelt mötesrum. Information finns tillgänglig vid den allmänna informationsdisken.

Handikappade

Flygplatsen är mycket handikappvänlig. Det finns information i blindskrift och anpassade toaletter och hissar. Man kan också be om assistans vid den allmänna informationsdisken. Det finns parkeringsplatser reserverade för handikappade. Om man behöver ha tillgång till en rullstol är det bäst att man ordnar detta genom sitt flygbolag.

Andra tjänster

I ankomsthallen har Banco di Sardegna bankomater och det finns ett postkontor (tel: +39(0)79 936045). Där kan man också få sitt bagage inplastat, Siba Baggage Packaging (tel: +39(0)95 223638). För första hjälpen kan man vända sig till den allmäna informationsdisken eller ta kontakt per telefon (tel: +39(0)79 935221).

Kontakt

Kontakt

Adress

Alghero flygplats (Fertilia)
Sogeaal Relazioni con la clientela
Regione Nuraghe Biancu
07040 Alghero (SS)
Italien

Telefon, fax, e-post

Telefon: +39(0)79 935282
Fax: +39(0)79 935219
E-post: algheroairport@sogeaal.it

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: AHO
ICAO flygplatskod: LIEA

Webbsidor