Cagliari flygplats: Cagliari flygplats (CAG)

Cagliari flygplats

Cagliari Elmas flygplats är den främsta flygplatsen på den italienska ön Sardinien. Den kallas även för Mario Mameli. Den hanterar ungefär 2,5 miljoner passagerare varje år.

Den moderna byggnaden har tre nivåer. Ankomsthallen, bagageutlämningen och tullen ligger på bottenvåningen. Biluthyrningsföretag, banker, postkontor och första hjälpen är belägna i centralhallen. Intill flygbolagens diskar hittar man butiker och restauranger. Kontoren och en (utomhus) restaurang ligger på den andra våningen. 

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: CAG
ICAO flygplatskod: LIEE

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen direkt järnvägsförbindelse till flygplatsen. Emellertid finns det en regelbunden busslinje till Cagliari (se nedan). Cagliaris busstation är belägen intill järnvägsstationen.

Bil och buss

Flygplatsen ligger ungefär sex kilometer från Cagliaris centrum via den tvåfiliga vägen S130. Man väljer avfarten mot Via del Trasvolatori.

Busslinjen mellan flygplatsen och Cagliaris centrum avgår en gång i halvtimmen. Att ta sig till Piazza Matteotti tar 15 minuter och kostar mindre än en euro. Bokhandeln på bottenvåningen säljer bussbiljetter. För mer information vänligen besök bussbolagets webbsida (tel. +39 (0)70 4098327).

Biluthyrning på Cagliari flygplats

Biluthyrningsföretagen ligger på bottenvåningen (AutoEuropa, EasyCar, Sardinya, Eurorent, MidaRent, Pinna, Matta, Ruvioli, Pintauro, A.M. Service, Dollar Thrifty-Italy by Car and Budget). Man kan även boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Taxibilar finns parkerade utanför ankomsthallen. En resa till Cagliaris centrum kostar ungefär 10 EUR. Man kan även förbeställa en taxi, till exempel med Radiotaxi (tel. + 39(0)70 400 101).

Flygplatsparkering

Flygplatsen har 1700 parkeringsplatser. Det finns et fåtal platser för att lämna av och hämta upp passagerare. Dessutom finns det ett flertal betalparkeringar: Land Side Car Park för korttidsparkering (18 EUR för en dag) och ett parkeringsgarage med flera våningar för långtidsparkering (9 EUR per dag).

Tjänster

Service

Hotell

Sardegna Hotel (tel. +39(0)70 286 245) är beläget endast några kilometer från flygplatsen. För information om fler hotell och för att boka online, vänligen besök Booking.com. Denna webbsida har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga (internet) priser.

Butiker och restauranger

Flygplatsen har få butiker, restauranger och snabbmatsställen. De flesta butiker och restauranger är belägna nära avgångshallen på första våningen. Det finns en panoramarestaurang med terrass på andra våningen.

Bagage

Bagagerummet och avdelningen för förlorade och upphittade föremål är beläget i ankomsthallen vid informationscentret (tel. +39(0)403 735 1449). Två flygbolag har sina kontor på bottenvåningen nära banden för bagageutlämning. Airone (tel. +39(0)70 240 611) och Sogaerdyn (tel. +39 (0)335 123 2436).

Information

I ankomsthallen hittar man en informationsdisk, som ger information om flygplatsen samt om ankomst- och avgångstider. Man kan även få turistinformation här.

Business

Businesscentret ligger på andra våningen. Det finns sex kontor och fullt utvecklade konferensrum med telefon, fax, videoskärmar, bredband och trådlöst internet. För mer information, vänligen använd detta kontaktformulär.

Flygplatsen har två VIP lounger, som är avsedda uteslutande för resenärer i businessklass. Dessa lounger är utrustade med alla moderna bekvämligheter. För mer information vänligen kontakta (tel. +39(0) 70212076) eller skicka e-post.

Handikappade

Alla parkeringsfaciliteter har reserverade parkeringsplatser för handikappade personer. Dessutom har flygplatsen liftar och anpassade toaletter.

Andra tjänster

Flygplatsen har en bank, växelkontor, postkontor och bankomater. Hjälpstationen ligger på bottenvåningen (tel. +39(0)70 241344).

Kontakt

Kontakt

Adress

Cagliari flygplats
Localita Aeroporto
09030 Elmas
Italien

Telefon, fax, e-post

Telefon: +39(0)70 211 211
Fax: +39(0)70 241 013
E-post: kontaktformulär

Flygplatskoder

IATA flygplatskoder: CAG
ICAO flygplatskoder: LIEE

Webbsidor