Florens flygplats: Florens flygplats (FLR)

Florens flygplats

Florens flygplats (italienska: Firenze) har fått sitt namn efter den italienska affärsmannen och kartografen - Amerigo Vespucci. Den kallas även för Peretola flygplats. Flygplatsen ligger endast 8 mil från flygplatsen i Pisa, Galileo Galilei. Tillsammans är dessa flygplatser inkörsporten till Toscana, ett av Italiens populäraste semesterområden.

Flygplatsen renoverades 2006 för att kunna ta emot ett växande antal passagerare. Florens flygplats tar idag emot mer än en och en halv miljon passagerare om året.

Adress

Aeroporto di Firenze
(Amerigo Vespucci)
Via del Termine 11
I-50127 Florence
Italy

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: FLR
ICAO flygplatskod: LIRQ

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen. Från Florens tågstation finns det bra förbindelser till resten av Italien, till exempel till Siena och Pisa.

Bil och buss

Flygplatsen ligger fyra kilometer nordväst om Florens. Från stadens centrum följer man Viale Guidoni i riktning mot motorväg A1. Flygplatsen ligger vid utfarten till Firenze Nord.

Det går fler än 60 flygbussar om dagen, Ataf (tel: +39(0)800 424 500) och Sita (tel: +39(0)800 373 760) från flygplatsen till Florens centrum. Dessa bussar stannar vid S.M. Novella tågstation.

Biluthyrning på Florens flygplats

Följande biluthyrningsföretag har diskar utanför ankomsthallen: Auto Europa/Sicily by Car, Avis, Europcar, Hertz, Italy by Car, Maggiore/National och Winrent. Man kan även boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Området där taxibilarna stannar ligger utanför ankomsthallen (tel: +39(0)55 4242). En resa till Florens tar omkring 15 minuter och kostar cirka 15 €. Alla officiella taxibilar har taxameter.

Flygplatsparkering

Det finns 241 platser avsedda för korttidsparkering. De första tio minuterna är gratis. Efter det betalar man 2 € för den första timmen och därefter 1 € för varje timme.

Det finns 640 platser för långtidsparkering tillgängliga. För de första fem timmarna betalar man 1 €, för upp till tolv timmars parkering 6 €. Sedan betalar man 14 € per dag. För information om parkering (tel: +39(0)55 310294).

Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. Det nya Novotel Firenze Nord Aeroporto (tel: +39(0)55 308338) ligger två kilometer från flygplatsen. Det finns många hotell i Florens. För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser. För ytterligare information gå till vår sida om hotell i Florens.

Butiker och restauranger

Flygplatsen har ett rimligt utbud av affärer, både i det område som alla har tillträde till och i det område som är avsett endast för passagerare. Det finns ett fåtal caféer, barer och restauranger med självbetjäning.

Bagage

Det finns en disk för borttappade och upphittade föremål i ankomsthallen (tel: +39(0)55 3061302).

Information

I ankomsthallen finns det en disk med information om flygplatsen och flygningar (tel: +39(0)55 3061300) och en separat disk för turistinformation (tel: +39(0)55 315874).

Business

Alla passagerare med boardingkort kan använda "Masaccio Lounge" på första våningen i avgångshallen. Där finns även kontor att hyra. De är utrustade med datorer med internetasnlutning. Dessutom har flygplatsen ett mötesrum för högst tio personer. Både mötesrum och kontor måste bokas minst tio dagar i förväg.

Handikappade

Flygplatsen är mycket handikappvänlig. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar, toaletter och telefoner. Det finns en speciell disk utanför ankomsthallen där passagerarna kan be om assistans.

Andra tjänster

Alla vanliga tjänster finns tillgängliga på flygplatsen, bland annat banker, växelkontor, bankomater, ett postkontor och en hjälpstation.

Kontakt

Kontakta

Adress

Florens flygplats
(Amerigo Vespucci)
Via del Termine 11
I-50127 Florens
Italien

Telefon, fax, e-post

Telefon: +39(0)55 373498
Fax: +39(0)55 318716
E-post: via kontaktformulär

Flygplatskoder

IATA flygplatskoder: FLR
ICAO flygplatskoder: LIRQ

Webbsidor