Milano flygplats: Bergamo flygplats (Orio al Serio) (BGY)

Bergamo flygplats (Orio al Serio)

Bergamo flygplats (officiellt Orio al Serio internationella flygplats) ligger 4,5 mil nordöst om Milano, i närheten av staden Bergamo. Milano har två internationella flygplatser (Malpensa och Linate), men Bergamo spelar också en viktig roll för Milano.

Den här flygplatsen används framför allt av budgetflygbolag, av vilka irländska Ryanair är det viktigaste.

Flygplatsen har en terminal. 2005 tog Bergamo emot nästan 4,5 miljon passagerare.

Adress

Bergamo - Orio al Serio
SACBO Via Aeroporto 13
I-24050 Orio Al Serio
Italien

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: BGY
ICAO flygplatskod: LIME

Kontakt

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. De närmaste alternativen är Starhotel Cristallo Palace (tel: +39(0)35 311 211) och Hotel Piemontese (tel: +39(0)35 242 629). För fler hotell och bokning online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell med mycket bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Bergamo flygplats har ett väsentligt antal restauranger, vinbarer och butiker. Butikerna är specialiserade på italienskt mode, lyxartiklar och specialiteter från Lombardiet. Det finns också en taxfreeaffär.

Bagage

Man kan lämna bagage i ankomsthallen. För bagage upp till 25 kilo är kostnaden € 3.00 per dag och € 5.00 per dag för bagage tyngre än 25 kilo. Servicen tillhandahålls av Autostradale (tel: +39(0)35 318 472). För förlorade och upphittade väskor och föremål ring tel: +39(0)35 326 297 eller skriv till operativo@sacbo.it.

Information

Allmän information om flygplatsen kan man få vid disken i ankomsthallen (tel: +39(0)35 326 323). Där finns också en disk för turism i Bergamo (tel: +39(0)35 320 402). Här kan man boka hotellrum och köpa ett speciellt turistkort som ger rabatt på kollektivtrafik och sevärdheter i Bergamo.

Business

Bergamo flygplats har en VIP-lounge som finns tillgänglig för alla till ett pris av € 15.00. De som reser mycket kan beställa ett VIP-kort som ger fritt tillträde till VIP-loungen, parkeringsplats och rabatt på hotellrum. VIP-kortet kostar € 250 per år.

Ett konferensrum kan också bokas via flygplatsens allmänna telefon- eller faxnummer.

Handikappade

Bergamo flygplats är mycket väl handikappanpassad. Det finns rullstolsramper, telefoner för hörselskadade och handikappanpassade toaletter. Synskadade kan ta sig fram på anpassade gångbanor. Det finns parkeringsplatser reserverade för handikappade nära terminalen. Man måste dock anmäla sig vid diskarna i P2 innan man parkerar där.

Andra tjänster

I terminalen finns det två banker, bankomater, växlingskontor och ett postkontor. Det finns också en läkarmottagning, ett apotek och ett bönerum.