Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på själva flygplatsen, men det finns direkta förbindelser med en särskild buss till: Borgo di Campagna - 6 kilometer, Hotel Stefania - 7 kilometer, Hotel Ollastu - 9 kilometer, Hotel Fenicottero Rosa - 1,1 mil, Hotel Colonna San Marco - 1,5 mil och Arathena - 1,7 mil. För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett tämligen stort utbud av affärer, barer och restauranger på Olbia flygplats och det finns bland annat en restaurang där man kan äta á la carte.

Bagage

Bredvid parkeringsplatsen finns en bagageförvaring. Denna disk är endast öppen mellan 07.00 och 23.00 och är bara tillgänglig för passagerare. Man måste visa sin flygbiljett och legitimation. Normalstort bagage förvaras för 5 € per dag och större bagage kostar 7 € per dag. Information kan man få vid informationsdisken (se nedan). Disken för borttappade och upphittade föremål finns vid avgångshallen (tel: +39(0)789 563 456). Den är öppen från 07.30 till dagens sista flygning.

Information

Det finns en informationsdisk i ankomsthallen (tel: +39(0)789 563 444) där man kan få information om flygplatsen och flygningar, samt information om transport till de viktigaste resmålen och aktiviteter som Sardinien erbjuder. Man kan också boka hotellrum.

Business

På flygplatsens mellanvåning finns det ett konferenscentrum där de studenter som läser turism vid Sassaris Universitet gör sin praktik. Det finns ett litet och ett stort mötesrum, med plats för upp till 250 personer som är fullständigt utrustade. Centret erbjuder också sekreterarhjälp. Dessutom finns det fem lounger och en VIP lounge.

Handikappade

Den nya terminalen är fullständigt handikappanpassad, med rullstolsramper, anpassade toaletter, hissar och telefoner. Nära terminalen finns det 40 parkeringsplatser som är reserverade för handikappade.

Andra tjänster

Hjälpstationen (tel: +39(0)789 68319) ligger i flygplatsens shoppingområde nära polisstationen. I avgångshallen finns det två banker: Banca di Sassari och Banca Sanpaolo Imi. Det finns bankomater som passar alla bankkort med Cirrus eller Maestro logotyp.