Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till Olbia flygplats, men buss nummer 2 och 10 går till tågstationen (tel:+39(0)789 22456) vid Via Gabriele D’Annunzio i Olbias centrum . Det finns tågförbindelser med Golfo Aranci, Ozieri, Sassari, Macomer, Oristano och Cagliari.

Bil och buss

Busslinjerna nummer 2 och 10 går till Olbia. I genomsnitt avgår det en buss en gång i kvarten, förutom på söndagar och helgdagar. Det finns också en bussförbindelse till Cagliari och Santa Teresa di Gallura.

Biluthyrning på Olbia flygplats

I ankomsthallen har 17 olika biluthyrningsföretag diskar: Auto Europa, Autonoleggi Demontis (AVIS), Easycar, Ellepì Autonoleggio, Europcar Italia, Eurorent, Happy Car, Hertz Italiana, Italy By Car, Maggiore Rent, Mida Rent, Pinna Autonoleggi, RentCar Sardinia, Ruvioli Rent a Car, Sardinya Autonoleggio, Smeralda Express och Win Rent. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxibilar framför ankomsthallen. De erbjuder fasta priser. Till Olbia kostar resan Olbia 13 € (tel:+39(0)789 22718 of 69150). Dessutom finns det en service som kallas Fly2Bus. Namnet är förvirrande eftersom man kan välja mellan en privat taxi som tar passagerarna till alla orter på Sardinien, eller en taxi som man delar med andra och som avgår i genomsnitt en gång i halvtimmen.

Flygplatsparkering

Den bevakade parkeringsplatsen ligger precis mittemot terminalen (tel: +39(0)789 563 471). Parkeringen kostar 4,50 € för de första tre timmarna och 0,50 € i timmen efter det. Att parkera i tre dagar kostar 22 € och 2,50 € per dag efter det.