Olbia flygplats: Olbia flygplats (OLB)

Olbia flygplats

Olbia ligger på Smaragdkusten på nordöstra Sardinien, en av Medelhavets vackraste kustlinjer. Det är ett populärt semestermål för rika och kändisar, men man kan också hitta tågluffare. Den skrovliga och klippiga kusten lockar aktiva resenärer som gillar att vandra och klättra. Efter en dag med intensiva aktiviteter är de magnifika sandstränderna en perfekt plats att vila upp sig och koppla av på.

Terminalen på Olbia flygplats totalrenoverades 2004. Flygplatsen används av några lågprisflygbolag, men inte av Ryanair. Ryanair flyger från Alghero i nordvästra Sardinien.

Adress

Geasar SpA
Aeroporto Olbia Costa Smeralda
07026 Olbia (SS)
Italy

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: OLB
ICAO flygplatskod: LIEO

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till Olbia flygplats, men buss nummer 2 och 10 går till tågstationen (tel:+39(0)789 22456) vid Via Gabriele D’Annunzio i Olbias centrum . Det finns tågförbindelser med Golfo Aranci, Ozieri, Sassari, Macomer, Oristano och Cagliari.

Bil och buss

Busslinjerna nummer 2 och 10 går till Olbia. I genomsnitt avgår det en buss en gång i kvarten, förutom på söndagar och helgdagar. Det finns också en bussförbindelse till Cagliari och Santa Teresa di Gallura.

Biluthyrning på Olbia flygplats

I ankomsthallen har 17 olika biluthyrningsföretag diskar: Auto Europa, Autonoleggi Demontis (AVIS), Easycar, Ellepì Autonoleggio, Europcar Italia, Eurorent, Happy Car, Hertz Italiana, Italy By Car, Maggiore Rent, Mida Rent, Pinna Autonoleggi, RentCar Sardinia, Ruvioli Rent a Car, Sardinya Autonoleggio, Smeralda Express och Win Rent. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxibilar framför ankomsthallen. De erbjuder fasta priser. Till Olbia kostar resan Olbia 13 € (tel:+39(0)789 22718 of 69150). Dessutom finns det en service som kallas Fly2Bus. Namnet är förvirrande eftersom man kan välja mellan en privat taxi som tar passagerarna till alla orter på Sardinien, eller en taxi som man delar med andra och som avgår i genomsnitt en gång i halvtimmen.

Flygplatsparkering

Den bevakade parkeringsplatsen ligger precis mittemot terminalen (tel: +39(0)789 563 471). Parkeringen kostar 4,50 € för de första tre timmarna och 0,50 € i timmen efter det. Att parkera i tre dagar kostar 22 € och 2,50 € per dag efter det.

Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på själva flygplatsen, men det finns direkta förbindelser med en särskild buss till: Borgo di Campagna - 6 kilometer, Hotel Stefania - 7 kilometer, Hotel Ollastu - 9 kilometer, Hotel Fenicottero Rosa - 1,1 mil, Hotel Colonna San Marco - 1,5 mil och Arathena - 1,7 mil. För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett tämligen stort utbud av affärer, barer och restauranger på Olbia flygplats och det finns bland annat en restaurang där man kan äta á la carte.

Bagage

Bredvid parkeringsplatsen finns en bagageförvaring. Denna disk är endast öppen mellan 07.00 och 23.00 och är bara tillgänglig för passagerare. Man måste visa sin flygbiljett och legitimation. Normalstort bagage förvaras för 5 € per dag och större bagage kostar 7 € per dag. Information kan man få vid informationsdisken (se nedan). Disken för borttappade och upphittade föremål finns vid avgångshallen (tel: +39(0)789 563 456). Den är öppen från 07.30 till dagens sista flygning.

Information

Det finns en informationsdisk i ankomsthallen (tel: +39(0)789 563 444) där man kan få information om flygplatsen och flygningar, samt information om transport till de viktigaste resmålen och aktiviteter som Sardinien erbjuder. Man kan också boka hotellrum.

Business

På flygplatsens mellanvåning finns det ett konferenscentrum där de studenter som läser turism vid Sassaris Universitet gör sin praktik. Det finns ett litet och ett stort mötesrum, med plats för upp till 250 personer som är fullständigt utrustade. Centret erbjuder också sekreterarhjälp. Dessutom finns det fem lounger och en VIP lounge.

Handikappade

Den nya terminalen är fullständigt handikappanpassad, med rullstolsramper, anpassade toaletter, hissar och telefoner. Nära terminalen finns det 40 parkeringsplatser som är reserverade för handikappade.

Andra tjänster

Hjälpstationen (tel: +39(0)789 68319) ligger i flygplatsens shoppingområde nära polisstationen. I avgångshallen finns det två banker: Banca di Sassari och Banca Sanpaolo Imi. Det finns bankomater som passar alla bankkort med Cirrus eller Maestro logotyp.

Kontakt

Kontakt

Adress

Geasar SpA
Aeroporto Olbia Smaragdkusten
07026 Olbia (SS)
Italien

Telefon, fax, e-post

Telefon: +39(0)789 563 400
Fax: +39(0)789 563 401
E-post: info@geasar.it

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: OLB
ICAO flygplatskod: LIEO

Webbsidor