Pescara flygplats: Pescara flygplats (PSR)

Pescara flygplats

Pescara flygplats officiella namn är d'Abruzzo International Airport efter den region som den ligger i. Denna lilla flygplats är belägen nära hamnstaden Pescara på den adriatiska kusten omkring två timmar från Rom. Under senare år har flygplatsen växt betydligt, eftersom flera lågprisflygbolag har etablerat sig där. Abruzzo flygplats tar emot ungefär 400 000 passagerare varje år.

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: PSR
ICAO flygplatskod: LIBP

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inget direkttåg till flygplatsen. Buss 38 går till Pescara station regelbundet. Från denna moderna järnvägsstation är det enkelt att resa till andra destinationer i Italien. Till exempel, kan man ta sig till Rom på tre timmar. För mer information, vänligen gå till Italienska Järnvägars webbsida.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen ungefär sex kilometer nordost om Pescaras centrum på Strada Stratale Tiburtina.

Buss 38 går mellan flygplatsen och Pescara centrum. En enkelbiljett kostar 1 EUR. Det finns en biljettmaskin i ankomsthallen. För mer information och tidtabell, vänligen besök bussbolagets webbsida.

Biluthyrning på Pescara flygplats

Det finns ett flertal biluthyrningsföretag på flygplatsen: Auto Europa, Avis, Europcar, Hertz, Sixt, Targa Rent, Maggiore och Onair buss. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxibilar tillgängliga utanför terminalen. En resa till Pescara kostar ungefär 15 EUR. Man kan boka taxi hos Radio Taxi tel. +39(0)3 0853 5155.

Flygplatsparkering

Det finns 500 parkeringsplatser på Pescara flygplats. En timmes parkering kostar 2 EUR och att parkera i en dag kostar 11 EUR. För mer information om parkering, vänligen skicka e-post.

Tjänster

Services

Hotell

Den lilla flygplatsen har inget hotell. Victoria Hotel (tel. +39(0)85 374 132) och Best Western Hotel Plaza (tel. +39(0)85 421 4625) är två hotell i närheten. För information om fler hotell och för att boka online, vänligen besök Booking.com. Denna webbsida har ett stort utbud av hotell med konkurrenskraftiga (internet) priser.

Butiker och restauranger

Det finns ett fåtal butiker, restauranger och (snack) barer.

Bagage

Man kan göra förfrågningar online angående förlorade och upphittade föremål eller kontakta sitt flygbolag.

Information

Informationsdisken har information om flygplatsen, samt avgångs- och ankomsttider. Det finns även en turistbyrå för turistinformation.

Business

Det finns två konferens- och mötesrum som passar för grupper på mellan 64 och 180 personer. Rummen är fullt utrustade och det är även möjligt att beställa catering (tel. +39(0)85 4324 207).

Handikappade

Abruzzo internationella flygplats är handikappvänlig. Från terminalen finns en direkt anslutning till de parkeringsplatser som är särskilt reserverade för handikappade. Dessutom har flygplatsen rullstolsramper samt anpassade hissar och toaletter. 

Andra tjänster

Terminalen har en bank och bankomater.

Kontakt

Kontakt

Adress

Aerporto Internationale d'Abruzzo
Via Tuburtina KM 229,100
65131 Pescara
Italien

Telefon, fax, e-post

Telephone: +39(0)8 95 898 9512
Fax: +39(0)85 432 4207
Email: info@abruzzo-airport.it

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: PSR
ICAO flygplatskod: LIBP

Webbsidor