Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen men Pisa ligger så nära så det är inget problem. Jolly Hotel Cavalieri (tel: +39(0)50 43290) och Hotel D'Azeglio (tel: +39(0)50 500 310) ligger i centrum av Pisa, två kilometer från flygplatsen. För fler hotell och bokning online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell med mycket bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Pisa flygplats har ett fint affärsområde som kallas “La Corte”. Utöver det vanliga utbudet av butiker finns det också en herr- och damfrisering. Det finns en taxfreebutik enbart för passagerare med det passande namnet “Free Shop”.

Det finns en bar och pizzarestaurang i huvudhallen. På första plan i terminalen finner man restaurangen Puccini som har självservering. Därutöver finns också à la cart-restaurangen Mascagni.

Bagage

Man kan förvara bagaget i den allmänna informationsdisken för en avgift på € 7.00 per dag.

Information

Man hittar den allmänna informationsdisken i ankomsthallen (tel: +39(0)50 849 300). Man kan också köpa buss- och tågbiljetter där. Turistinformationen finns precis utanför ankomsthallen (tel: +39(0)50 503 700).

Business

Pisa flygplats businesscenter har en konferenssal (med kapacitet på 50 personer) och två mindre mötesrum. Man kan boka dessa rum på tel: +39(0)50 849200. Innehavare av kortet Galileo Gold(€ 550 per år) har rabatt på 25%.

Flygplatsen har en VIP-lounge som finns tillgänglig för passagerare i businessklass, innehavare av kortet Galileo Gold, eller för dem som betalar en avgift på € 9.50 på Airport Ticket Office. Denna lounge finns på första plan och har också internet.

Handikappade

Flygplatsen är mycket handikappanpassad. Det finns rullstolsramper och anpassade toaletter och telefoner. Handikappade passagerare som reser ensamma kan få assistans till flygplanet.

Andra tjänster

Sista-minuten-biljetter kan köpas på flygplatsen (tel: +39(0)50 849404). Det går till och med att köpa tågbiljetter från Gatwicks flygplats till Victoria Station i London!

Det finns tillgängliga datorer med internetanslutning (Telelink Internet Kiosk) på flygplatsen. På första plan finns det en bank (Cassa di Risparmio di Pisa), en bankomat och ett postkontor. I affärsområdet “La Corte” finns det ett växlingskontor.

Dessutom finns det en vaccinationsklinik på flygplatsen (tel: +39(0)50 43076).