Transport

Lokaltransport

Tåg

Tågstationen ligger precis utanför avgångshallen. Det finns direktförbindelser till Pisa (enkel biljett € 1.10) och Florens (€ 5.10). Tågbiljetter säljs i informationsdisken i ankomsthallen. Man hittar tågtidtabeller på flygplatsens webbsida.

Bil och buss

Pisa flygplats ligger precis vid motorvägen Florens-Pisa-Livorno, utfarten på A12 mot Genua. A12 är vidare ansluten till A11 till Florens. Eftersom flygplatsen ligger så nära staden tar resan till Pisas centrum inte mer än tio minuter.

Stadsbussar från Compagnia Pisana Trasporti avgår var tjugonde minut till Pisa. Bussar som går till Lucca stannar också i Pisas centrum. En biljett kostar € 0.85 och gäller i en timme inom bussnätet.

En speciell flygbuss går till SM Novella station i Florens. Bussarna går elva gånger om dagen från 08.40 till 22.00.

Biluthyrning på Pisa flygplats Galileo Galilei

Man kan hyra bil i ankomsthallen hos Auto Europa, Avis, Sixt, Easy Car, Europcar, Hertz, Thrifty eller Maggíore. Liberty Rent International specialiserar sig på uthyrning av lyxiga fordon med chaufför. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser från olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar finns utanför ankomsthallen (tel: +39(0)50 541 600). En resa till Pisa kostar mellan € 5.00 och € 7.00. På helger och helgdagar är det en tilläggsavgift på € 2.00.

Man kan också dela på en taxi genom Pisa Taxi Cooperation. Taxibilarna avgår var tionde minut och kan som mest ta åtta passagerare till en beräknad fast avgift (€ 2.50 till tågstationen och € 4.00 till det lutande tornet i Pisa). Dessa gemensamma taxibilar finns precis utanför utgången.

Flygplatsparkering

Det övertäckta parkeringsgaraget för långtidsparkering kan också användas av dem som snabbt vill hämta eller lämna någon på flygplatsen. Den första halvtimmen är gratis. Det övertäckta parkeringsgaraget ligger i närheten av avgångshallen.