Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen, men det finns hotell i Funchals hotelldistrikt (väster om staden). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell med mycket bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Flygplatsen har ett ringa utbud av barer, restauranger och affärer. Aldeasa taxfreebutik ligger i avgångshallen. Där kan man köpa lokala produkter (inklusive vin).

På översta våningen (plan 3) har man en vacker utsikt över flygplanen från restaurangen.

Bagage

Polisstationen som ligger i anslutning till terminalen fungerar också som kontor för förlorade och upphittade väskor och föremål (tel: +351(0)291 520 889). På bottenvåningen kan man lämna in bagage för förvaring (pris: € 1.50 per dag).

Information

Madeiras flygplats informationsdisk hittar man på plan 1 (ankomsthallen). Turistbyrån har ett kontor på bottenvåningen (tel: +351(0)291 524 933) och Madeira Rural har en bokningsdisk (för att boka logi på landsbygden, tel: +351(0)291 520 868).

Business

Madeiras flygplats har två VIP-lounger, en på bottenvåningen och en på plan 1. Flygplatsen erbjuder personlig eskort till och från flygplatsen. Den mest omfattande servicen kostar € 100 (två personliga assistenter för en grupp på högst tio personer).

Handikappade

Det finns handikappanpassade hissar och toaletter i terminalen, men utöver detta finns det begränsad service för handikappade. Det finns inga hissar för att hjälpa handikappade passagerare in och ut från flygplatsen.

Andra tjänster

Det finns trådlöst internet på flygplatsen. Det finns två banker, ett växlingskontor och bankomater. Det finns också ett postkontor i ankomsthallen.