Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inga tåg på Madeira.

Bil och buss

Flygplatsen ligger nära Santa Cruz, 1,6 mil från Funchal. Det finns en väg som går från huvudstaden till flygplatsen (Via Rápida). Restiden är cirka 15 minuter. I genomsnitt en gång i timmen avgår en buss från flygplatsen till Funchal, Machico och Caniço. Aerobus har en förbindelse mellan flygplatsen och Praia Formosa (gratis för passagerare som reser med flygbolaget TAP och € 4.00 för andra resenärer).

Biluthyrning på Madeiras flygplats

I terminalen finns det diskar för biluthyrningsföretagen Auto Jardim, Avis, Hertz, Drive, Europcar och Rodavante. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilarna står utanför ankomsthallen. En resa till Funchal kostar omkring € 25.00, till Garajau € 17.50 och till € 10.00. Det tillkommer en extraavgift på 20 % på nätter, söndagar och helgdagar.

Flygplatsparkering

Det finns fem parkeringsområden på flygplatsen. På P1 betalar man € 0.60 för den första timmen och därefter € 1.00 i timmen. P2 kostar € 0.50 per timme eller € 11.00 per dag. På områdena 5, 6 och 7 kan man parkera gratis de första 45 minuterna och därefter kostar det € 0.30 per timme eller € 3.00 per dag.