Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inte någon tågförbindelse med Portos flygplats ännu. Planer på att ansluta det nya tunnelbanenätet till Portos flygplats är långt framskridna. Man hade planerat att ha förbindelsen klar 2005 men projektet har skjutits upp på obestämd tid.

Bil och buss

Man kan nå flygplatsen lätt från motorväg IC-1 mellan Lissabon och Vigo (norr om Porto, i Spanien).

Mellan 07.30 och 20.00 avgår en Aerobus en gång i halvtimmen till Portos centrum. Bussen stannar vid de viktigaste hotellen. En biljett kostar € 4.00 och gäller hela dagen på kollektivtrafiken i Porto såväl som på regionaltåget till Valongo, São Bento och Coimbrões.

Transporte Resendes busslinje 120 (pris € 1.25) går till kända platser i Porto: Santa Cruz, Leça, Matosinhos, Guifões en Custóias.

Två gånger om dagen finns det en direktbuss till Vigo, Spanien (en gång om dagen på helgen). Pris: € 10.00. Man kan få information på det spanska telefonnumret +34(0)986 288 030.

Biluthyrning på Portos flygplats

På bottenplanet i ankomsthallen finns det sju biluthyrningsdiskar: A.A. Castanheira/Budget, Auto Jardim, Avis, Europcar, Hertz, National Car Rental och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar hittar man utanför ankomsthallen och alla har taxameter. Priset är € 0.74 per kilometer utöver "startavgiften". En resa till Portos centrum kostar omkring € 13.00. På veckoslut och helgdagar tillkommer en extraavgift på 20 %. Man tar också ut en extraavgift för skrymmande bagage.

Flygplatsparkering

Det finns fyra parkeringsplatser: P0 (€ 1.50 för den första timmen) och P1 (€ 1.10 för den första timmen) ligger nära terminalbyggnaden. P2 och P3 (€ 6.40 per dag) ligger norr om terminalen. Man kan parkera i en månad på P1 för samma pris som på P2 eller P3. För information om långtidsparkering ring tel: +351(0)229 410 787.