Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen. Det går en buss till stationen i Bratislava.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen vid den viktiga motorvägen D1. Man kan nå Bratsilavas centrum med bil på 15 minuter (det tar lite längre tid under morgonens och kvällens rusningstid). Avfarten till flygplatsen ("Letisko") är tydligt angiven.

Busslinje 61 avgår var 10:e eller 20:e minut till tågstationen i Bratislava. Biljetter kan bara köpas i biljettautomaten. Resan till centrum tar ungefär en halvtimme. Det finns bra spårvägs- och bussförbindelser till resten av staden från järnvägsstationen, bland annat till den största busstationen Bratislava AS Mlynské Nivy, med spårvagn 210.

Terravision (tel: +421(0)2 3303 3324) upprätthåller en direktförbindelse till Wiens centrum. Denna buss avgår från hållplatsen utanför utgång C.

Biluthyrning på Bratislava flygplats

I ankomsthallen har följande biluthyrningsföretag diskar: Avis, Hertz, Europcar och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilarna som stannar utanför ankomsthallen tar ut höga avgifter för en resa till Bratislava. Det är bättre att beställa en taxi per telefon (tel: +421(0)2 4444 1111). Då får man betala 200-350 Sk, beroende på hur mycket trafik det är och hur mycket klockan är.

Flygplatsparkering

Parkeringsområdet utanför terminalen är avsett för korttidsparkering och kostar 60 Sk i timmen. Det finns bara plats för 500 bilar. I parkeringsgarage P2 är det billigare att parkera. Det kostar 300 Sk om dagen och 300 Sk per vecka. En speciell buss går mellan detta garage och terminalen. Man kan boka en plats per telefon (tel: +421(0)2 4857 6261).