Arrecife flygplats: Lanzarote flygplats (ACE)

Lanzarote flygplats

Lanzarote flygplats har två terminaler: T2 är endast avsedd för flygningar till andra Kanarieöar och T1 används till alla andra flygningar. Flygplatsen tar emot ungefär 5,5 miljoner passagerare varje år. De flesta av dem kommer från Storbritannien och Tyskland.

Adress

Aeropuerto de Lanzarote
Apto de Correos 86 35500
Arrecife de Lanzarote
Las Palmas
Spain

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: ACE
ICAO flygplatskod: GCRR

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inga tåg på Lanzarote.

Bil och buss

Flygplatsen ligger fem kilometer från öns huvudstad Arrecife, vid motorvägen Arrecife-Yaiza (LZ-2). Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Bredvid ankomsthallen finns busshållplatsen till busslinje 4 som avgår varje halvtimme till busstationen i Arrecife, i Playa Honda. Från denna busstation avgår det bussar till alla destinationer på Lanzarote, inklusive Puerto del Carmen, Femes, Maguez, Orzola, Los Valles, Montana Blanc och Puente Mujeres.

Biluthyrning på Lanzarote flygplats

I ankomsthallen har följande biluthyrningsföretag diskar: Autos Reisen, Avis, Betacar, Cabrera Medina, Cicar, Felycar, Hertz och Payless. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi intill ankomsthallen. En resa till Arrecife kostar ungefär 8 €, till Costa Teguise, 15 €, och till Playa Blanca, ungefär 30 €.

Flygplatsparkering

Precis utanför terminalen finns det ett parkeringsområde med platser för mer än 1100 bilar. Den första halvtimmen är det gratis att parkera. För den andra halvtimmen betalar man 0,50 € och därefter 0,95 € per timme. Maxavgiften per dag är 9,25 €. Från den femte dagen kostar det 7,40 € per dag.

Tjänster

Service

Hotell

De närmaste hotellen är Beatriz Playa (tel: +43(0)928 512 166) och Sol Lanzarote (tel: +43(0)928 514 888) i Puerto del Carmen och Arrecife Gran Hotel (tel: +43(0)928 800 000) i Arrecife. För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett väsentligt antal barer och restauranger, fyra snackbarer, ett glasstånd och fem restauranger, bland annat snabbmatskedjorna Pizza Hut och Burger King. Det finns ett stort utbud av affärer. Man bör vara uppmärksam på att Kanarieöarna har ett separat status, därför är exporten av tobak och alkoholhaltiga drycker begränsad.

Bagage

Det finns ingen bagageförvaring på flygplatsen. Det finns en disk för borttappade och upphittade föremål i avgångshallen (tel: +43(0)928 846 001).

Information

Det finns en allmän servicedisk i centralhallen (tel: +43(0)902 404 704) som sköts av Aena, det företag som förvaltar de spanska flygplatserna. Även turistbyrån, Cabildo de Lanzarote (tel: +43(0) 928 846 073), har en disk i centralhallen. Man hittar också resebyråer och charterarrangörer där.

Business

Det finns en VIP-lounge (tel: +43(0)928 846 345) i avgångshallen, med faciliteter såsom fax, telefon och internet. Man kan också faxa och kopiera vid lotteridisken i centralhallen.

Handikappade

Terminalen är handikappvänlig. Det finns rullstolsramper, anpassade toaletter och hissar. Precis framför terminalen finns det parkeringsplatser reserverade för handikappade.

Andra tjänster

Det finns ett växelkontor (Travel 2000) i avgångshallen och det finns flera bankomater. I centralhallen hittar man ett apotek. Hjälpstationen finns i ankomsthallen. Man kan även be om första hjälpen vid någon av informationsdiskarna.

Kontakt

Kontakt

Adress

Lanzarote flygplats
Apto de Correos 86 35500
Arrecife de Lanzarote
Las Palmas
Spanien

Telefon, fax, e-post

Telefon: +34(0)902 404 704
Fax: +34(0)928 846 022
E-post: aeropuertoace@aena.es

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: ACE
ICAO flygplatskod: GCRR

Webbsidor