Puerto del Rosario flygplats: Fuerteventura flygplats (FUE)

Fuerteventura flygplats

Flygplatsen på Kanarieön Fuerteventura ligger fem kilometer från huvudstaden Puerto del Rosario. Det är en liten flygplats med en terminal som har ankomsthallen och avgångshallen på bottenvåningen.

Adress

Fuerteventura flygplats
Matorral s/n 35610
Fuerteventura
Kanarieöarna
Spanien

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: FUE
ICAO flygplatskod: GCFV

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inga tåg på Fuerteventura.

Bill och buss

Huvudvägen FV-1 går direkt från huvudstaden Puerto del Rosario till flygplatsen.

Den viktigaste busslinjen (3) går från Puerto del Rosario via flygplatsen till turistmålet Caleta de Fuste. Bussen avgår en gång i halvtimmen. Linje 10 går mindre ofta från huvudstaden via flygplatsen till Morro Jable. Den går en gång i timmen. Från bussterminalen i Puerto del Rosario kan man ta sig till många platser.

Biluthyrning på Fuerteventura Airport

Följande biluthyrningsfirmor finns i ankomsthallen: Autos Reisen, Avis, Cicar och Hertz. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsfirmor i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilarna står i en lång rad framför ankomsthallen. Priserna till populära destinationer står på en skylt. Några exempel på priser: Parque Holandes: € 20.00, Oliva Beach och Tres Islas: € 30.00, Caleta de Fuste € 9.00 och Tarajelejo € 42.00.

Parkering

Det finns omkring 1 200 parkeringsplatser. Den första halvtimmen är gratis. Man betalar € 0.40 för den andra halvtimmen. Parkeringen kostar € 0.75 per timme och max € 7.50 per dag (från och med den sjätte dagen kostar det € 6.00).

Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. Hotellen och semesteranläggningarna på ön är främst avsedda för turister. Det finns ett femstjärnigt hotell på Fuerteventura: Hotel Elba Palace Golf (tel: +34(0)928 163 922) i Antigua. För mer information om hotell och för att boka online besök gärna Booking.com. De har ett stort utbud av hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett väsentligt utbud av butiker och restauranger.

Bagage

Informationsdiskarna fungerar också som diskar för borttappade och upphittade föremål. Man kan få information genom det allmänna numret. Det finns ingen bagageförvaring på Fuerteventura flygplats.

Information

Det finns två allmänna informationsdiskar som tillhör Aena (Aeropuertos Españoles och Navegación Aérea, tel: +34(0)902 404 704) på terminalen.

Business

Flygplatsen har ingen service för affärsresande, med undantag för en VIP lounge i avgångshallen.

Handikappade

Flygplatsen är mycket handikappvänlig. Det finns rullstolsramper och anpassade toaletter och telefoner. Det finns parkeringsplatser reserverade för handikappade personer precis framför terminalens ingång.

Andra tjänster

Det finns ingen bank, men det finns två bankomater. Det finns också ett lekområde för barn på första våningen i terminalen. Hjälpstationen är tillgänglig per telefon: +34(0)928 860 717.

Kontakt

Kontakt

Adress

Fuerteventura flygplats
Matorral s/n 35610
Fuerteventura
Kanarieöarna
Spanien

Telefon, fax, e-post

Telefon: +34(0)928 860 600
Fax: +34(0)928 860 530
E-post: fueinfo@aena.es

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: FUE
ICAO flygplatskod: GCFV

Webbsidor