Bristol flygplats: Bristol flygplats (BRS)

Bristol flygplats

Bristol är belägen i sydvästra England, nära Wales. Bristol flygplats hanterar ungefär fem miljoner passagerare om året och är en av Englands snabbast växande flygplatser. Under Andra världskriget var Bristol flygplats den enda engelska flygplats som hanterade kommersiella flygningar. På den tiden var huvuddestinationen Portugal. Idag har Bristol flygplats flygningar till omkring 90 destinationer.

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: BRS
ICAO flygplatskod: EGGD

Transport

Lokaltransport

Tåg

Den närmaste järnvägsstationen är Bristol Temple Meads. Stationen ligger ungefär 1,1 mil från flygplatsen. Bussen Airport Flyer express ansluter flygplatsen direkt till den här stationen. Resan tar 30 minuter. Temple Meads station erbjuder bra förbindelser till sydvästra England, Wales och London. För mer information vänligen besök Brittiska Järnvägars webbsida.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen vid A38, omkring 1,2 mil från Bristols centrum.

Det finns en direkt busservice från flygplatsen (Airport Flyer express) till Bristol. En enkelbiljett kostar 6 GBP och en tur och retur biljett 9 GBP. Flygplatsen har även en lokal busslinje (nummer 121) som går en gång i timmen till Weston-Super-Mare.

Biluthyrning på Bristol flygplats

Nära terminalen finns det ett flertal biluthyrningsföretag (Avis, Europcar, Hertz, National). Man kan även boka hyrbil i förväg genom de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priser flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar är tillgängliga utanför terminalen. En resa till Bristol tar 20 minuter och kostar ungefär 15 GBP. Man kan boka taxi online med Checker Cars eller ringa (tel. +44(0)1275 475000).

Tjänster

Service

Flygplatsparkering

Det finns en speciell buss som sköter transporten mellan parkeringsfaciliteterna och terminalen. Det finns ett flertal olika sorters parkeringsplatser tillgängliga, både för lång- och korttidsparkering. Silver Zone Car Park för långtidsparkering. Premier Car Park ligger nära terminalen. Meet and Greet och Rapid pick up är perfekta om man ska lämna av eller hämta upp passagerare. Short Stay är för korttidsparkering (up till 24 timmar). Förutom detta finns det speciella tjänster om man behöver parkera bilen snabbt. Det är möjligt att boka en parkeringsplats online. För mer information om parkering och för att boka en parkeringsplats, vänligen skicka e-post eller kontakta tele. +44 (0)0871 334 4450.

Hotell

Meadow Cottage bed and breakfast ligger endast fem minuter från flygplatsen. För information om fler hotell och för att boka online vänligen besök Booking.com. Denna webbsida erbjuder många hotell till konkurrenskraftiga (internet) priser.

Butiker och restauranger

Före och efter passkontrollen hittar man butiker, restauranger, barer och snabbmatsalternativ.

Bagage

Det är möjligt att hyra en bärare och att få väskan inpackad i plastfilm. För förlorade och upphittade föremål vänligen ring flygplatsens allmänna telefonnummer (tel. +44 (0)871 334 4444). Man kan även fråga efter förlorat bagage online.

Information

Det finns en informationsdisk i mitten av terminalen på bottenvåningen där man kan få information om flygplatsen, samt om avgångs- och ankomsttider.

Business

Det finns flera olika mötesrum att hyra på flygplatsen. För kontor och mötesrum med omfattande service: fax, TV-skärmar och catering (tel. +44 (0)871 334 4444). En lounge är tillgänglig i avgångshallen. Servisair Executive Lounge har trådlöst internet, TV, telefon och många andra tjänster.

Handikappade

Handikappade passagerare kan släppas av och hämtas upp precis utanför flygplatsens ingång. Det finns även speciellt reserverade parkeringsplatser. Förutom detta har flygplatsen rullstolsramper, rullstolar, skyltar på blindspråk och anpassade hissar och toaletter. För mer information angående dessa faciliteter (tel. + 44 (0)871 334 4444).

Andra tjänster

I terminalen finns det växelkontor, en brevlåda och bankomater. FlyTru security är en tjänst (3,95 GBP) som man kan använda för att komma snabbare igenom flygplatsens säkerhetskontroll.

Kontakt

Kontakt

Adress

Bristol internationella flygplats
Bristol
BS48 3DY
Storbritannien

Telefon, fax, e-post

Telefon: +44(0)871 334 4444
E-post: kontaktformulär

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: BRS
ICAO flygplatskod: EGGD

Webbsidor