Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. Det finns en disk i terminal 2 där man kan boka hotell. För mer information och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Man kan hitta taxfreeaffärer i Centro Commercial i avgångshallarna till terminal 2. De är alltid fulla med folk, särskilt under högsäsongen. Lugnare barer och restauranger med mer spansk atmosfär hittar man i terminal 1. Här finns också enstaka stånd där man kan köpa saker.

Bagage

Flygplatsen har inga bagageförvaringsmöjligheter. Det finns en disk för upphittade och borttappade föremål och väskor i terminal 1. 

Information

Det finns informationsdiskar i båda terminalerna. Personalen är lätt att känna igen på sina gröna jackor.

Business

Flygplatsen har inget businesscentrum. Det finns VIP lounger med telefon, fax och e-post möjligheter tillgängliga. Costa del Sol VIP lounge (tel: +34(0)95 - 2048823) kan hyras för sammankomster och konferenser. Den finns i terminal 2 liksom Europa VIP lounge (tel: +34(0)95 - 2048854).

Handikappade

Det finns parkeringsplatser vid terminalerna reserverade för handikappade personer. Alla flygbolag erbjuder hjälp till handikappade personer när det behövs. Tågstationen kan man bara nå via trappor.

Andra tjänster

Flygplatsen har en vårdcentral, ett apotek, en tyst sal (böneplats) och flera diskar som tillhör olika resebyråer.

Utställningar

Det finns en utställningssal vid namn Sala de Exposiciones i korridoren som ansluter terminal 1 med terminal 2. Egentligen var detta rum avsett för flygplatsens första direktör Didier Daurat. Utställningarna som består av verk skapade av lokala artister skiftar varje månad. Därför är utställningshallen värd ett besök, även om du redan har varit på Málaga flygplats. Öppettider: 10.00 – 13.30 and 17.00 – 21.00.

Dessutom finns det nationella flygmuseet på Málaga flygplats. Där kan besökarna få en inblick i den spanska flyghistorien. På gården finns en original Beechcraft B-18. I själva museet finns endast modellflygplan. Dessutom finns det motorer och annan utrustning från början av flygets historia fram till idag, inklusive pilotkläder, masker och gamla reklamaffischer som användes av olika flygbolag.