Transport

Lokaltransport

Tåg

Malaga flygplats har en tågstation med direkta förbindelser till Málaga, Torremolinos och Fuengirola. Det finns planer på att göra en tågförbindelse som sträcker sig längre västerut så att Marbella också kan nås med tåg. Men dessa planer kommer inte att genomföras förrän tidigast 2012.

Tågstationen ligger utanför avgångshallen och är tillgänglig via gångbron (det tar mellan fem och tio minuter att promenera dit). Man kan bara köpa biljetter i automater. Gå inte på tåget utan biljett för böterna kostar tio gånger mer än en biljett. Det är svårt att ta sig till stationen om man är rörelsehindrad.

Bil och buss

Málaga och Marbella kan också nås från väg N-340. Billiga flygbussar för turister avgår från terminal 1. Under högsäsongen går bussarna en gång i halvtimmen till Málaga och en gång var fyrtiofemte minut till Marbella.

Flygplatsen kan också nås från huvudvägen E-15 som går längs kusten. Vägen till Málaga flygplats är tydligt skyltad.

Biluthyrning på Málaga flygplats

Det är inte någon brist på biluthyrningsfirmor; det finns ungefär 20. Därför kan du välja mellan billiga och dyra företag. Man kan hitta små diskar som tillhör olika firmor i "källaren" till terminal 2, en våning under ankomsthallen. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det här är exempel på taxipriser (dagtid) till olika kända platser längs Costa del Sol: Torremolinos € 9.00, Málaga € 12.00, Fuengirola € 23.00, Marbella € 47.00. Priserna är högre på kvällar och nätter.

Flygplatsparkering

Vid terminalerna finns garagen P-T1 (långtidsparkering) och P-T2 (korttidsparkering), men de är inte så stora. Därför finns det en ny parkeringsplats, P3, som ligger lite längre bort. Det går en gratis buss mellan denna parkering och terminalerna. P3 ligger bredvid den plats där terminal 3 kommer att ligga. Den håller just nu på att byggas.

500 meter från flygplatsen ligger parkeringsplatsen HolidayCarHire som har vakter och är övervakad. Det går en gratis buss därifrån till flygplatsen.